(Foto: Hans Clauzing).

Recordaantal bezoekers Open Monumentendagen Leiden

Tussen al het evenementengeweld van dit weekend, de Nacht van Kunst en Kennis en autovrije zondag, waren er ook de Open Monumentendagen. Zaterdag en zondag vond de 26 editie van dit evenement plaats. Maar liefst 35 monumentale panden opende hun deuren. Het thema van dit jaar, Macht & Pracht, trok een recordaantal bezoekers, 55.000 maar liefst. 

De Hortus Botanicus is goed bezocht met 8600 bezoekers, het best bezochte monument van heel Nederland. De monumenten aan het Rapenburg, Steenschuur en Rijnsburgerweg konden ook rekenen op veel bezoekers. Andere drukbezochte monumenten waren het Hoogheemraadschap en de hofjes Meermansburg, Teveling en Barent van Namen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×