Leiden gaat uitkeringsfraude zelf opsporen

De Sociale Recherche voor Zuid-Holland Noord wordt opgeheven. De rijksoverheid heeft de strafrechtgrens voor uitkeringsfraude verhoogd van 25.000 naar 50.000 euro, waardoor veel meer zaken dan voorheen via het bestuursrecht worden afgedaan. Dat betekent in praktijk een fikse boete. Voor het opsporen van dit soort fraude gaat Leiden samenwerken met Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude.

Audiofragment: Wethouder Jan-Jaap de Haan geeft een toelichting op de collegebesluiten van deze week.

Verder heeft het Leidse college vandaag vragen beantwoord van de PvdA over het weghalen van overbodige verkeersborden en van D66 over de privacy-waarborgen als de gemeente overgaat op digitaal parkeren. Ook krijgt de VVD antwoord op vragen over het nieuwe terras van Annie’s.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×