Plezier voerde de boventoon bij de burendag in Nieuw Leyden. (Foto: Emile van Aelst)

Plezierige burendag in Nieuw Leyden

Afgelopen zaterdag deed ook Nieuw Leyden mee aan de burendag. Het was een dag vol activiteiten waaronder een clinic van ZZ Leiden, de kampioen basketbal van Nederland. Van een demonstratie en oefeningen met een bal, foto’s met de spelers van ZZ Leiden 1 en de mascotte, tot een echte wedstrijd tussen verschillende teams, samengesteld uit de mensen die bij deze burendag aanwezig waren. Het ging er fanatiek aan toe al stond het plezier voorop. Jong en oud waren aanwezig.

In het begin waren het vooral de kinderen die de boventoon voerde. Later in de partijtjes gingen de volwassenen pas een rol van betekenis spelen. De mensen die langs de kant stonden, en dus niet meededen in de partijtjes, zorgden voor een leuke sfeer. Het aanmoedigen van de enthousiaste mensen die wel de moeite hadden genomen om mee te doen, werd erg gewaardeerd.

Voor de allerkleinsten was er ook genoeg plezier te beleven. Men kon geschminkt worden en er was een groot springkussen van B4kids. Bij de ‘Burenpost’ konden de kinderen leuk knutselen en zelfs eten maken. Mensen waarbij de interesse wat minder in de sport ligt, hadden dus ook genoeg activiteiten om te doen. Aangevuld met een fantastisch open podium met onder ander Dirty Dogs en singer-songwriter Anouk V groeide het plezier alleen maar. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×