Droogleggen Oude Kooi vanaf 2014

Eind volgend jaar start de gemeente Leiden met het oplossen van de wateroverlast in de Oude Kooi. De gemeenteraad is blij met de plannen van wethouder De Wit. Er wordt een aparte rioolpolder gemaakt, onder de straten komen waarschijnlijk kratten om water op te vangen en de vijver in het monumentale Kooipark wordt groter. Ook wordt er gekeken of er in de wijk waterpleinen kunnen komen die bij hevige regelval ook als ‘overloopgebied’ dienst kunnen doen.

Audiofragment: Wethouder de Wit over de plannen voor de drooglegging van de Oude Kooi.

In januari moet de gemeenteraad instemmen met het definitieve voorstel voor de Oude Kooi. Voor de aanpak van de overlast heeft de gemeente tien miljoen euro gereserveerd. Mogelijk valt het uiteindelijke bedrag iets lager uit. Onlangs besloot de raad dat de zogenaamde ‘noordelijke blokken’ gesloopt mogen worden. De nieuwnbouw komt hoger te liggen en heeft daardoor sowieso geen last van het water.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×