Burgemeester Henri Lenferink reikte de erepenning aan Armin van Buuren uit. (Foto: Ivo van Spronsen).

Armin van Buuren ontvangt Leidse Erepenning

Armin van Buuren, de wereldberoemde Leidse DJ, heeft vanavond de Leidse Erepenning in zilver in ontvangst mogen nemen. De penning is vergelijkbaar met het ereburgerschap. De Erepenning wordt traditioneel uitgegeven op 2 oktober aan een Leidenaar of instelling die die zich voor de stad en zijn inwoners zeer verdienstelijk heeft gemaakt en op een positieve wijze heeft bijgedragen aan de beeldvorming van de stad

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de plechtigheid en sprak met burgemeester Lenferink, wethouder Jan-Jaap de Haan (cultuur), Armin van Buuren zelf en met zijn vriend en oud-klasgenoot Jochem Myjer.

Van Buuren heeft zich in de afgelopen jaren zeer actief ingezet voor de stad Leiden. Zo heeft hij zich hard gemaakt voor de komst van Het Glazen Huis in 2011 en treedt hij jaarlijks gratis op met Koning(inne)dag in de stad. Ook in het programma College Tour waar hij onlangs aan deelnam, kwamen zijn jeugd en leven in Leiden mooi in beeld.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×