Archieffoto: Emile van Aelst.

Feestelijk verloop Leidens Ontzet

De viering van Leidens Ontzet is feestelijk en zonder grote incidenten verlopen. De politie had nog het meeste werk aan het in de goede richting sturen van de vele feestgangers. Zo was de omgeving van het Stadhuisplein woensdagavond zo druk dat er niemand meer bij kon. Met matrixborden, tweets en berichten via de 3 oktboer app werd de feestende menigte naar plekken gedirigeerd waar nog wel plek was.

Er zijn de afgelopen twee dagen 28 aanhoudingen verricht. Onder meer voor mishandeling, belediging, diefstal, openbare dronkenschap, zakkenrollen en vernieling. 38 Mensen kregen een boete toen bij verschillende alcoholcontroles bleek dat ze teveel gedronken hadden. In een groot deel van de gevallen ging het om bestuurders van een bromfiets.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×