Rijen scooters en brommers versperren regelmatig de vrije doorgang op het Stationsplein sinds het ROC er de deuren opende in het gebouw Level Leiden. Lastig voor voetgangers en ook hinderlijk voor alarmverkeer. De gemeente treedt dan ook hard op en deelt bekeuringen uit. (Foto: Chris de Waard).

Gemeente bekeurt foute scooters en brommers bij Leiden Centraal

Sinds het ROC Leiden de deuren heeft geopend aan de achterzijde van het station, staat het plein voor Leiden Centraal regelmatig vol brommers en scooters. In de eigen stalling van het ROC was tot voor kort niet voldoende plek voor de gemotoriseerde vervoermiddelen van de leerlingen, maar daar is inmiddels iets aan gedaan.

De gemeente laat enkele handhavers regelmatig op het Stationsplein rondlopen om brommer- en scooterrijders erop de wijzen dat hun voertuig niet op het plein mag worden neergezet. Doen ze dat toch, dan volgt een boete.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×