Weidevogelgebied Oostvlietpolder wordt 'Vogelkerkhoff'

De aanleg van de RijnlandRoute gaat voor zoveel overlast zorgen in de Oostvlietpolder dat de Vereniging Vrienden Oostvlietpolder (VVO) het eerder dit jaar geopende weidevogelgebied ’t Vogelhoff heeft omgedoopt tot ’t Vogelkerkhoff. Uit plannen van de provincie blijkt dat het werkterrein dat nodig is voor de aanleg van de boortunnel onder Voorschoten twee tot vijf hectare groot wordt. Op het terrein wordt drie tot vier jaar lang, dag en nacht gewerkt.

Audiofragment: Sebastiaan van der Lubben in gesprek met Hans Pieters van de VVO over de gevolgen van de aanleg van de boortunnel in de Oostvlietpolder.

Inpassingsvoorstellen waarover de VVO samen met de exploitant van recreatiegebied Vlietland al tijden met de provincie in gesprek is, lijken allemaal te sneuvelen. “Het gevolg hiervan is dat er helemaal geen sprake meer is van een landschappelijke inpassing van de RijnlandRoute in de Oostvlietpolder”, zegt Hans Pieters van de VVO. Het uitzicht vanuit de polder wordt straks verpest door een tien meter hoog viaduct waarover dag en nacht het autoverkeer raast.”

Leiden Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×