Duo-raadslid Han Dirks van de SP in Leiden

Han Dirks (SP) stelt vragen over de vierkantemeterprijs van sociale huurwoningen

De SP in Leiden maakt zich zorgen over de vierkantemeterprijs van sociale huurwoningen in Leiden. Dit naar aanleiding van een onderzoek van De Volkskrant waaruit blijkt dat de meterprijs bij huurwoningen hoger ligt dan bij koopwoningen. De SP wil daarom weten wat de actuele prijzen per vierkante meter zijn in Leiden. Ook wil de SP weten wat het College van Burgemeester en Wethouders gaat doen als de prijs voor sociale huur te hoog ligt. De SP is bang dat de gemeente weinig kan doen. In de uitzending van Nieuws071 op maandag vertelde duo-raadslid Han Dirks over de vragen die hij stelde. Ook maakte hij duidelijk dat de SP wil dat de gemeente in de komende prestatieafspraken met de woningcorporaties inzet op het verlagen van de huurprijzen. 

Audiofragment: duo-raadslid Han Dirks in gesprek met Nieuws071-presentator Ivo van Spronsen over de door de SP gestelde vragen

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×