Tijdens 'De Nacht' zijn er ook allerlei activiteiten te doen. Bijvoorbeeld sterrenkijken bij de Leidse Sterrewacht.

Leiden dooft verlichting openbare gebouwen

Aanstaande zaterdag is het weer ‘Nacht van de Nacht‘. Het is dan de bedoeling dat na zonsondergang zoveel mogelijk lichten van gebouwen worden gedoofd. De gemeente Leiden doet ook mee door de verlichting van openbare gebouwen zoals de Burcht, de Hooglandse Kerk en het stadhuis uit te doen. Ook de verlichting bij de Morspoort, Zijlpoort, Doelenpoort en de Stadstimmerwerf wordt die nacht gedoofd.

Leiden sluit daarmee aan op het jaarlijkse evenement dat georganiseerd wordt door Natuur- en Milieufederaties. Doel van het evenement is aandacht vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling. De gemeente roept ook de inwoners op om geen of zo min mogelijk verlichting te laten branden in huis en tuin.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×