D66, GroenLinks en CDA in Leiden zijn net als de Vrienden van de Oostvlietpolder bang voor een enorm werkterrein bij de tunnelmonden. Als daar jarenlang 24 uur per dag wordt gewerkt, zijn de vogels in de polder wel gevlogen, zo vreest men.

D66, GroenLinks en CDA: Beperk overlast tijdens aanleg RijnlandRoute

Leiden moet alles op alles zetten om er samen met de buurgemeenten en andere belanghebbenden voor te zorgen dat de (bouw)overlast tijdens de aanleg van de RijnlandRoute zo klein mogelijk is. Het gaat daarbij vooral om de werkterreinen bij de twee tunnelmonden. De weg loopt straks door een boortunnel onder Voorschoten door en komt in de Oostvliet- en de Stevenshofpolder bovengronds om aan te sluiten op respectievelijk de A4 en de A44. Die tunnelmonden vergen en enorm werkterrein van twee tot vijf hectare. Desastreus voor de natuur in de polder, zo vrezen de vragenstellers.

Audiofragment: D66-raadslid Timo Gubbens dringt er samen met coalitiepartner CDA en oppositiepartij GroenLinks bij het Leidse college op aan om de provincie te blijven vragen om een groene aanleg en inpassing van de nieuwe snelweg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×