Proeftijd werklozen wordt korter

Directeur Bas van Drooge van DZB was gisteren in de uitzending naar aanleiding van het veelbesproken Eureka-idee. De winnaar van deze regionale ondernemingswedstrijd kan extra arbeidskracht winnen. Een woordvoerder van de anti-kapitalistische organisatie Doorbraak beargumenteerde dat dit een ‘handel in gratis werklozen’ betreft, vergelijkbaar met de proeftijdsregeling van 3 maanden waarin een werkloze wordt uitgezonden naar bedrijven met behoud van uitkering.

 Audiofragment: Bas van Drooge wil kortere proeftijd

Van Drooge reageerde met een primeur: deze proeftijd is ‘inderdaad veel te lang’, en zal worden ingekort. Dit houdt in dat de werkgever sneller duidelijkheid moet geven over de perspectieven van de werknemer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×