Nieuwe Energie gaat vijf ideeën helpen vanwege jubileum

Het gebouw Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht bestaat op 26 november vijf jaar. Om dit te vieren zijn de bedrijven die in de gerenoveerde wolfabriek op zoek naar leuke, innovatieve en briljante ideeën om Leiden nog leuker en beter te maken. “We willen graag de energie die we binnen het pand hebben terug geven aan Leiden. Daarom willen wij vijf kansrijke ideeën, die moeite hebben om van de grond te komen, graag gaan ondersteunen”, vertelde Maurits von Heijden in Nieuws071. 

Audiofragment: Maurits von Heijden (Nieuwe Energie) in Nieuws071 over de ideeën-actie vanwege het 5-jarig bestaan.

De vijf winnende ideeën krijgen 26 november een middag lang gratis de beschikking over expertise van de mensen uit Nieuwe Energie. In het gebouw zitten diverse bedrijven op gebied van communicatie, architectuur, wonen en advocatuur. Daarnaast wordt gekeken of er andere mensen en organisaties in Leiden een bijdrage willen en kunnen leveren. “Dat kan iemand van de gemeente zijn, een museum, of bouw- en woningtoezicht,” zegt Von Heijden. “Het zal per idee verschillen of het direct te realiseren is, maar als we ons best doen kunnen we de winnaars echt helpen. En daarmee wordt Leiden weer een stukje leuker.” 

Twee grote voorbeelden die ooit als burger-idee zijn begonnen zijn de Leidse Museumnacht en het Singelpark. Von Heijden: “Er zijn zoveel ideeën vanuit niks begonnen. Maar je moet wel een bepaalde drempel over. Dan kan het een succes worden.”

De deadline voor het insturen van ideeën en plannen lag op 31 oktober, maar is vanwege de aandacht die Sleutelstad er aan gaf verlengd. De nieuwe deadline is nu maandag 4 november. Ideeën, omschreven in maximaal 100 woorden, kunnen worden verstuurd naar info@nieuweenergieleiden.nl. 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×