SP Leiden: Weg met de toeristenbelasting

Als het aan de fractie van de SP in Leiden ligt, wordt de toeristenbelasting afgeschaft. Raadslid Louk Rademaker van die partij kwam afgelopen week met dat voorstel. De opbrengst van de toeristenbelasting wordt gebruikt voor het promoten van Leiden. Die belasting afschaffen vindt de SP pas echte Leiden-promotie: “Het is een ongastvrije belasting”.

Audiofragment: De SP wil dat Leiden de toeristenbelasting afschaft. Het lijkt er niet op dat de partij een meerderheid voor dat voorstel vindt in de Leidse raad.

Wethouder Strijk vindt het voorstel maar niks en ook de hotelbranche wil de belasting houden. Frans Schohaus laat namens het Hoteloverleg Leiden weten dat de vier ton die vanuit de toeristenbelasting jaarlijks naar Leiden Marketing vloeien hard nodig zijn. “Dat geld wordt ook absoluut niet alleen gebruikt om reclame te maken. Veel belangrijker is bijvoorbeeld het naar Leiden halen van congressen”. Schohaus denkt dat het een verkiezingsstunt van de SP is.

De toeristenbelasting bedraagt in Leiden twee euro per persoon per overnachting voor volwassenen. Kinderen worden niet aangeslagen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×