De Vrienden van het Singelpark namen een delegatie raadsleden vanmorgen mee op een vaartocht door de singels. (Foto: Chris de Waard).

Raad besluit: 14 miljoen voor Singelpark

Het Singelpark komt er. Gisteravond nam de gemeenteraad bijna unaniem het plan aan voor de aanleg van het langste park van Europa. Voor de aanleg is 14 miljoen euro beschikbaar, voor het onderhoud zo’n drie ton per jaar. Alleen de eenmansfractie van Leefbaar Leiden stemde tegen. Fractievoorzitter Daan Sloos van die partij vindt dat je in tijden van crisis niet zulke bedragen in een park moet steken.

Audiofragment: Wethouder Frank de Wit is blij met het genomenbesluit. Hij vindt het zelfs supergaaf.

Voor de realisatie van het Singelpark worden drie principes gehuldigd: Verbinden, versterken en vergroenen. Er wordt begonnen met het verbinden. Daarvoor worden er zeven bruggen aangelegd in de ‘binnenrand’ van de singels.

Vanmorgen organiseerden de Vrienden van het Singelpark een rondvaart voor raadsleden langs de singels. Onderweg werden ze bijgepraat over de laatste ideetjes voor de aanleg en inrichting van het park.

Audiofragment: Chris de Waard voer mee en sprak met de singelvrienden, reder Sjaak Veringa en de raadsleden Van Wijk (VVD) en Van der Kraats (SP).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×