ZZ Leiden wint eenvoudig van Aris

Zaterdagavond stonden de finalisten om het Nederlands kampioenschap voor het eerst in het nieuwe seizoen tegenover elkaar. Voor ZZ Leiden was het zaak om te winnen en de domper van afgelopen woensdag, verlies tegen Bakken Bears weg te spelen. ZZ Leiden won met ruime cijfers van Aris: 84-66.

De Leidse ploeg ‘tankte’ zelfvertrouwen. De ploeg van Toon van Helfteren was alle kwarten de betere en dat is dit seizoen wel eens anders geweest. Dat ZZ Leiden goed kan verdedigen is algemeen bekend maar als het aanvallend dan een beetje mee zit, is een ruime overwinning het logische gevolg.

Audiofragment: Rolf Marselis in gesprek met de spelers van ZZ Leiden

Zoals gezegd heerste ZZ Leiden, al werd het verlies voor Aris pas in het vierde kwart gemaakt. Grote man was Mike Schachtner. Hij had een heerlijke avond. Wellicht kwam dat omdat zijn partner op de tribune zat, maar Schachtner schoot er goed op los en werd topscoorder met 25 punten. Maar ook Josh Duinker liet andermaal zien dat hij een prima aanwinst is.

Er viel op momenten veel te genieten in de Vijf Meihal. Een paar heerlijke dunks kreeg het publiek voorgeschoteld. En de pasjes van Whit Holcomb-Faye bracht de basketball liefhebber in vervoering. Tot groot genoegen van de vast kern kreeg de jongeling Yannick Franke veel speeltijd. Hij kreeg extra minuten omdat Kasper Averink ziek was. Al met al een prima generale met het oog op de Europa Cup wedstrijd van komende dinsdag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×