D66-raadslid Timo Gubbens

D66 steunt Fossil free campagne

Vandaag overhandigde een groep studenten van de Leidse Universiteit in het kader van de Fossil free campagne een brief aan de rector magnificus Carel Stolker. Deze campagne roept instellingen, zoals de universiteit, op om hun investering terug te trekken uit de fossiele-brandstof-industrie om de klimaatcrisis te keren.

Ook D66-raadslid Timo Gubbens was aanwezig om dit initiatief te ondersteunen. Gubbens regeert enthousiast: “D66 is een partij die staat voor eigen verantwoordelijkheid, duurzaamheid en goed onderwijs. Wat dat betreft is dit initiatief van deze studenten uit het hart gegrepen.”

Als het aan D66 ligt, neemt de gemeente haar eigen verantwoordelijkheid voor CO2-reductie. Dit kan bereikt worden door goede isolatie van gemeentelijke gebouwen en het overstappen naar decentraal opwekken van duurzame energie. Samenwerking van de gemeente met de universiteit op dit terrein, is volgens D66, dan ook zeer wenselijk.    

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×