Langs het spoor komt een nieuw fietspad. Zo hoeven de studenten straks niet over de drukke Amphoraweg te fietsen. (Afbeelding: Google Maps).

Ondernemers Amphoraweg uiten zorgen over komst studenten

Circa 440 tijdelijke studentenwoningen worden er neergezet op het zogenaamde Werninkterrein aan het einde van het bedrijventerrein aan de Amphoraweg. Afgelopen donderdag sprak Kasper Burgy van het gelijknamige bouwbedrijf namens alle ondernemers van het bedrijventerrein zijn zorg uit over die combinatie van wonen en werken zo dicht bij elkaar. Ook willen de ondernemers van de gemeente garanties over de afwikkeling van het fietsverkeer. Dat kan in hun ogen niet via de toch al drukke Amphoraweg.

Audiofragment: Kasper Burgy over de komst van studentenwoningen bij het industrieterrein aan de Amphoraweg.

Volgens Burgy zijn de ondernemers niet tegen de komst van de studenten, maar er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, voordat vredig samenleven mogelijk is op het ‘schiereiland’ dat nu slechts één ontsluitingsweg heeft: de Amphoraweg. De gemeente komt de ondernemers tegemoet en denkt aan een nieuw fietspad langs het spoortalud. De drukke Dr. Lelylaan kunnen de fietsers dan via een viaduct naar de Morsweg  oversteken.

De aanleg van zo’n fietspad met viaduct kost wel wat, maar dat geld heeft wethouder Van Woensel er wel voor over: “Er komen nu tijdelijke studentenwoningen, maar in de toekomst komt er op die locatie ook permanente woningbouw. We lossen de ontsluiting dus nu in een keer goed op.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×