Demonstratieverbod bij DZB ondernemerswedstrijd

Gistermiddag vond het kort geding plaats tussen de activistische groep Doorbraak en DZB, de gemeentelijke dienst voor re-integratie tot de arbeidsmarkt. De gemeente verwacht vanavond bij de prijsuitreiking van het Eureka-idee tussen de 100 en 130 gasten, waaronder veel beginnende ondernemers en hun aanhang. Die zouden zich mogelijk bedreigd kunnen voelen door het protest, en daarom moeten de actievoerders op flinke afstand gehouden worden, aldus de advocaat van de gemeente.

Eureka-idee is een wedstrijd voor ondernemers met een goed en origineel idee. De winnaar ontvangt een prijs van 30.000 euro, waarvan een deel van natura. Hierbij kan worden gedacht aan kantoorruimte, maar ook aan de inzet van medewerkers. Dit werd eerder ‘dwangarbeid’ genoemd door Doorbraak in een uitzending van Sleutelstad FM.

Vanavond pitchen de ondernemers hun plan voor een jury in de hoop naar huis te gaan met de prijzenpot.

De rechter gaf vandaag de gemeente Leiden gelijk: de activisten krijgen een plek toegewezen en mogen niet flyeren. Doorbraak laat weten dat het protest wel doorgaat. De finale vindt plaats bij DZB Leiden, aan de Le Pooleweg 11 te Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×