Rik van Boeckel

Veel livemuziek tijdens uitzending Cultuur071

Na de aftrap van Gideon Roggeveen, die onder meer onze kroonprinses Amalia feliciteert, zitten we weer midden in een volle uitzending. Vandaag is Rik van Boeckel studiogast: Theatermaker, muzikant, schrijver van reisverhalen en nog veel meer. Hij vertelt onder meer over de muzikale reizen die hij maakte, zijn studie sociologie in Leiden, zijn ervaringen in het LAKtheater en zijn interview met Vaclav Havel eind jaren tachtig.

Na de verkenning van het cultuuraanbod in de stad door Diana van den Driessche, vertelt Tijs Huys, acteur van het Leidse theatergezelschap PS|theater, over de nieuwste voorstelling ‘Ons Bloed’. Centraal staat een heftige confrontatie tussen vaders en zonen, waarbij de verwachtingen die ze van elkaar hebben een belangrijke rol spelen. Te zien in Theater Ins Blau op 12 (première), 13, 19 en 20 december.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/123669970″]

Audiofragment: Luister hier de uitzending terug

Intussen is gitarist en zanger Rémon Beeftink de studio binnengekomen. Hij brengt drie stukken van zijn debuutalbum ‘Arise’ ten gehore. Hij presenteert de CD, samen met een band, vanavond in Scheltema. Dat er nog veel meer muziek is de komende week, vertelt Peter Visser (muziekgezien.blogspot.com). Zijn voorkeur gaat deze week uit naar het optreden van muzikale alleskunner Gregory Page woensdag in de Qbus. Voor meer info: @muziekgezien. Ook vast in de uitzending: Govert de Kok van bioscopenleiden.nl. Hij voorspelt een Oscarregen voor the Butler, de nieuwste film van Lee Daniels. Een glansrol van Forest Whitaker die de zwarte butler speelt. Wil je meer horen over de muzikale voorkeur van studiogast Rik van Boeckel, zijn gedicht voor Nelson Mandela en waar hij morgen optreedt? Luister dan hier terug! En stem volgende week tussen 10.00 en 12.00 uur weer af op Sleutelstad 93.7FM, 102.4 via de kabel of via de stream op www.sleutelstad.nl voor Cultuur071

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×