Leidse PvdA-leden komen in actie tegen Wet Werk en Bijstand

Een aantal PvdA-leden uit de regio Leiden is het niet eens met het huidige wetsontwerp Wet Werk en Bijstand dat afgelopen jaar in de Tweede Kamer is ingediend en komt daarom met een petitie. Op 8 januari organiseren zij samen met de PvdA-fractie en het bestuur een voorlichtingsavond waarbij het voorstel aan geïnteresseerden wordt uitgelegd en Leendert Jonker de petitie tegen dit wetsvoorstel toelicht. De leden roepen op dit wetsvoorstel op bepaalde punten te wijzigen. De ontwerptekst van de oproep wordt ook naar andere afdelingen van de PvdA gestuurd met het verzoek steun te verlenen.

Ze maken zich met name zorgen om zaken als: maatwerk bij het vragen van een tegenprestatie aan uitkeringsgerechtigden, de respectloze en op wantrouwen gebaseerde voorschriften voor sollicitanten, de standaard 4 weken wachttijd voordat een uitkering wordt verstrekt; dit mag zeker niet gebeuren als er kinderen in het spel zijn, de financiële en praktische ontmoediging van de mantelzorg, De extra sanctie – naast het strafrecht – tegen onaanvaardbaar gedrag jegens uitvoerend personeel en de algemene kostendelersnorm voor AOW-ers.

Nu de wetsvoorstellen in recordtempo door het parlement wordt behandeld en er waarschijnlijk binnen 2 à 3 weken wordt gestemd, begint ‘ de aard van de voorstellen nu goed duidelijk te worden’. ‘ Tot verbijstering gaan de voorstellen nog verder dan in het regeerakkoord van oktober vorig jaar was voorzien’, aldus de Theo Roes en Leendert Jonker. ‘ Daarbij heeft het kabinet het kritische advies van de Raad van State genegeerd,’ zo vinden de twee woordvoerders van de groep.

De bijeenkomst vindt plaats op 8 januari in de Singelzaal van de Grote Beer op de Rembrandtstraat 27 in Leiden. De bijeenkomst begint om 20:00 uur. Leden en andere belangstellenden zijn welkom.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×