Één van de activiteiten van begraafplaats Groenesteeg in 2013: de historische herbegrafenis van Diederik van Leyden Gael. (Archieffoto: J.P. Kranenburg)

Leefbaarheidsprijs voor Begraafplaats Groenesteeg

De Historische Begraafplaats Groenesteeg heeft de wedstrijd ‘Kern met Pit’ gewonnen voor de provincie Zuid-Holland. De prijs werd afgelopen zaterdag uitgereikt door D66-gedeputeerde Han Weber. Op 29 maart is de landelijke finale van Kern met Pit, waarin de begraafplaats het als vertegenwoordiger van Zuid-Holland opneemt tegen de andere provinciale winnaars. 

Kern met Pit wordt jaarlijks georganiseerd om deelnemers uit te dagen hun omgeving leefbaarder te maken. De deelnemers krijgen een jaar de tijd om hun plannen te realiseren. Het project van de begraafplaats kreeg de titel ‘Begraafplaats als openbaar park’ mee.

De vrijwilligers van Begraafplaats Groenesteeg hebben in 2013 allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd om de begraafplaats op de kaart te zetten. Zo werd er een theatervoorstelling uitgevoerd op de begraafplaats door acteurs met een verstandelijke beperking en vond er een historische herbegrafenis plaats.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×