De Partij voor de Dieren maakt foto's van de zebra's in Leiden. (Foto: Harbert van der Kaap).

Partij voor de Dieren wil Leidse zebra's beschermen

De Partij voor de Dieren zet zich in navolging van Stadspartij Leiden Ontzet in voor de bescherming van de Leidse zebra’s. Veel van onze voetgangersoversteekplaatsen zijn zeer slechte staat. De SLO leverde in 2011 al felle kritiek op het gebrek aan onderhoud.

“De huidige verkeerssituatie in Leiden is niet optimaal voor voetgangers. Sterker nog, het is voor voetgangers vaak onveilig om over te steken omdat automobilisten niet stoppen bij het zebrapad,” zegt PvdD-voorman Dick de Vos. Volgens hem zijn de zebrapaden nauwelijks zichtbaar vanuit de auto en laat ook de verlichting te wensen over. “De zebra’s worden op willekeurige wijze verlicht: soms met een straatlantaarn, soms met een lichtbak met een zebrateken en vaak helemaal niet.”

De PvdD stelt in een serie vragen aan het college een aantal mogelijke oplossingen voor om de zebrapaden meer op te laten vallen. Bijvoorbeeld om – naar Rotterdams voorbeeld – ledlampjes aan te brengen op de zebrapaden. “Die gaan dan aan als er iemand aankomt, daardoor vallen ze extra goed op,” denkt De Vos. Een ander idee is het aanbrengen van reflectoren in de vorm van zebraatjes.

big_levelites.jpg

Foto: SIGNCO.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×