Voorzitter universitaire examencommissie maandenlang met de dood bedreigd

Voorzitter Arthur Elias van de examencommissie propedeuse van de Leidse Faculteit der Rechtsgeleerdheid is maandenlang met de dood bedreigd. Elias kreeg een hele serie brieven met doodsbedreigingen, ook werd zijn huis met verf beklad en is bij hem een ruit ingegooid. “Hierna zijn passende maatregelen genomen ter bescherming van de voorzitter,” zo laat de universiteit in een verklaring weten.

Al snel rees het vermoeden dat een student die ontevreden was over een besluit van de examencommissie achter de bedreigingen zat. De politie heeft vervolgens een diepgaand onderzoek ingesteld en dat leidde al enige tijd geleden tot de arrestatie van een verdachte. De verdachte moet op 21 maart voorkomen bij de rechtbank in Den Haag.

De universiteit brengt de zaak nu in de openbaarheid omdat er steeds meer verhalen de ronde deden, maar wil verder geen mededelingen doen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline