BiL plaatst kunstwerk op Schuttersveld

Het Schuttersveld is verfraaid met een groot kunstwerk van Yasser Ballemans. Het initiatief tot het plaatsen van een kunstwerk op deze plek in de stad is afkomstig van het BusinessPlatformSchipholweg in samenwerking met het Cultuurfonds Leiden. Het beeld met de bijzondere naam Particles Caught Flip-Flopping is woensdag  12 maart om 09.15 uur onthuld door wethouder Jan-Jaap de Haan van Cultuur, Werk en Inkomen. De keuze voor dit specifieke beeld is tot stand gekomen door bemiddeling van de Stichting Beelden in Leiden.

Het beeld Particles Caugt Flip-Flopping, vrij vertaald “ deeltjes die heen en weer springen” is speciaal voor het Schuttersveld ontworpen en stelt een soort planeet voor met daar door en omheen schietende kometen. Volgens Ballemans zou het ook een atoom kunnen zijn die wordt omringd met elektronen of een botsing van elementaire deeltjes zoals die in de deeltjesversneller worden gegenereerd.

Yasser Ballemans, ( Breda 1991) was een van de 10 exposerende kunstenaars van de eerste beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht in de zomer van 2012. Arjen Pels Rijcken, die namens de Stichting Beelden in Leiden het project heeft begeleid is trots op wat er tot stand is gebracht: “BiL wordt inmiddels gezien als een autoriteit op het gebied van kunst in de openbare ruimte. Wij hopen deze rol in Leiden vaker te kunnen vervullen”. Hij spreekt de hoop uit dat ook andere organisaties de expertise van de Stichting Beelden in Leiden zal inhuren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×