Heel Leiderdorp formeert mee

Zaterdag hebben vertegenwoordigers van D66, VVD en CDA voor het eerst bijeen gezeten om te praten over een coalitieakkoord voor Leiderdorp. De partijen hebben in dit eerste gesprek vooral procesafspraken gemaakt voor de komende weken. Na afloop van het overleg zijn de drie partijen gesterkt in hun vertrouwen dat er een coalitieakkoord kan worden gesloten. Dat zou beperkt moeten blijven tot een akkoord op hoofdlijnen.

Niet alleen de leden van de drie partijen mogen straks iets van het conceptakkoord vinden. Voordat het definitief wordt vastgesteld, willen CDA, VVD en D66 het resultaat van hun onderhandelingen ook voorleggen aan het maatschappelijk middenveld en de gehele gemeenteraad. Reacties uit samenleving en raad kunnen leiden tot bijstellingen. Op die manier verwachten de partijen een zo groot mogelijk draagvlak te bereiken voor het coalitieakkoord.

De komende tijd wordt gebruikt om inhoudelijke afspraken te maken. De partijen verwachten daar enkele weken voor nodig te hebben.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×