Duizenden burgers willen zich inzetten voor Leiden

Guido Enthoven en Rense Bos van het instituut maatschappelijke innovatie, hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheid voor een nieuwe democratie in Leiden. De onderzoekers deelden enquêtes uit nadat mensen hadden gestemd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Uit de resultaten bleek dat eenderde van de Leidse burgers zich graag inzetten voor de stad. Niet alleen willen ze met elkaar bijvoorbeeld het Singelpark mogelijk maken; ook zouden ze willen helpen in de zorg of het onderwijs. Volgens Enthoven en Bos zou het zonde zijn om deze aangeboden hulp te negeren.

Audiofragment: Guido Enthoven en Rense Bos in gesprek met Eline van den Hout over de onderzoeksresultaten van ‘nieuwe democratie’.

In de toekomst zou de gemeente een maatschappelijk akkoord kunnen sluiten met de burgers die dingen willen doen voor de stad. ‘Het was echt verrassend dat één op de drie bewoners enthousiast is om zich in te zetten voor Leiden.’ 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×