Schultz opent tentoonstelling Leve de Mens!

Met de expositie LEVE DE MENS! biedt Volkenkunde in Leiden als eerste museum in Nederland de mogelijkheid om kennis te maken met het indrukwekkende werk van Jimmy Nelson. Deze gepassioneerde meesterfotograaf reisde vier jaar lang verschillende continenten over.

Nelson bezocht tientallen inheemse volkeren en portretteerde hen op hun mooist. Van de Chukchi in ijzig Siberië tot de Dani in Papoe Nieuw-Guinea, van de Mursi in de Hoorn van Afrika tot de Gaucho’s in Argentinië. Met zijn scherpe oog en beheersing van de technische camera realiseerde hij een reeks fotografische meesterwerken en een romantisch beeldverhaal van verre volken. De tentoonstelling wordt aanstaande vrijdag 11 april geopend door de minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen. 

 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×