Op donderdag 24 april kan iedereen zijn of haar (eigen) fiets laten graveren. (Foto: Politie.nl).

Politie in actie tegen fietsendiefstal

De komende periode besteedt de politie samen met een aantal andere partijen extra aandacht aan fietsdiefstalpreventie. In de week van 21 tot en met 28 april letten agenten tijdens de surveillance en bij controles extra op fietsen waaraan te zien is dat ze mogelijk gestolen zijn. Zo geeft bijvoorbeeld een fiets zonder vast slot aanleiding om deze te controleren. Onder andere politiebikers worden speciaal belast met de opsporing van gestolen fietsen.

Fietsdiefstal is echter niet alleen een zaak van de politie. Fietseigenaren kunnen zelf veel doen om te voorkomen dat hun eigendom wordt gestolen. In de diverse winkelcentra en in gebieden met veel fietsdiefstallen kunnen fietsers hierover tips op papier én in persoon krijgen.

Bij de acties werkt de politie samen met onder andere gemeenten, leerlingen van middelbare scholen, buurtpreventieteams, fietsenstallinghouders en studenten van de opleiding Veiligheid van het Mondriaan College. Een speciaal graveerteam van het Fietsdepot Haaglanden graveert op diverse locaties gratis een uniek framenummer in fietsen. Uiteraard moet men wel met een aankoopbon of anderszins kunnen aantonen de rechtmatige eigenaar van de fiets te zijn. Fietsen die al een uniek framenummer of een chip hebben, worden niet gegraveerd.

Een promoteam van het Centrum voor Fietsdiefstal geeft preventietips op plekken waar veel fietsen gestolen worden en in de buurt van fietsenstallingen. Ook worden registratiekaarten uitgedeeld. Deze zijn ook via politie.nl te downloaden: //www.politie.nl/onderwerpen/diefstal-fiets.html.
.
Het graveerteam trekt een week lang door de regio en staat op donderdag 24 april tussen 09.30 – 11.30 uur bij het Centraal Station in Leiden en tussen 13.00 – 15.00 uur bij Station Leiden Lammenschans.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×