Drijvende kerstmarkt dit jaar nog groter en mooier

Na het enorme succes van de kerstmarkt die afgelopen december op de Nieuwe Rijn is het Centrummanagement Leiden (CML) al druk bezig met de voorbereidingen voor dit jaar. Op de eerste drijvende kerstmarkt was weinig aan te merken en de enige klacht die je dan ook met regelmatig hoorde was: hij is te klein. Daar gaat dit jaar iets aan gebeuren. De kerstmarkt wordt een stuk groter en krijgt n├│g meer sfeer. Qua oppervlakte verdubbelt de kerstmarkt en het aantal chalets groeit van 50 naar 75. De komende jaren moet dat doorgroeien naar 100, stelt voorzitter Frans Schohaus van CML.

Audiofragment: Dennis van Evert van Centrummanagement Leiden over de komende kerstmarkt.

Plattegrond Concept kerstmarkt.jpg

De drijvende kerstmarkt krijgt dit jaar een heuse haven.

Zo wordt er in de kerstmarkt een haventje aangelegd waar rondvaartboten hun passagiers kunnen oppikken en afzetten. De ingang van die haven komt bij ’t Gangetje en neemt als het ware een hap uit de kerstmarkt. Over de haven komt een brug.

De Kerstmarkt Leiden ligt dit jaar van zaterdag 13 tot en met zondag 21 december op het water van de Nieuwe Rijn. De inschrijving is inmiddels geopend en die loopt hard. Nu al is 25% van de chalets verhuurd. Voor ge├»nteresseerde ondernemers geldt er tot 1 juli een ‘vroegboekkorting’ en Leidse ondernemers betalen minder dan bedrijven die van buiten de stad komen.

Om het voor de ondernemers extra interessant te maken probeert het centrummanagement al bij voorbaat voor een stuk of 100 grote klanten te zorgen. Die top 100 van grootste Leidse bedrijven krijgen allemaal het verzoek om hun kerstpakketten op de ijsbaan bij elkaar te shoppen. ook worden er arrangementen samengesteld voor touroperators.

Tijdens de kerstmarkt wordt er ook een verkiezing gehouden. Die voor het mooiste chalet. De winnaar krijgt zijn of haar chalethuur cadeau.

Inschrijven kan via de website van het Centrummanagement Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×