Hondenschool Dogstart: 'Hersenwerk voor honden'

Vanaf heden organiseert Hondenschool Dogstart workshops en (privé) lessen ‘Hersenwerk voor honden’. De eerste workshop wordt gegeven op zaterdag 26 april a.s. van 10.00 uur tot 12.30 uur op de locatie Voorschoterweg in Leiden. Hersenwerk voor honden is hetzelfde als puzzelen voor mensen. Een prettig en geestelijk stimulerend bezigheid die samen door eigenaar en hond uitgevoerd wordt.

Naast het feit dat de meeste honden en bazen dit als heel plezierig en leuk ervaren, bevordert het ook de onderlinge band. En juist die band is erg belangrijk tussen een eigenaar en zijn hond. Daarnaast is het noodzakelijk en belangrijk bij het puzzelen dat de eigenaar goed zijn hond observeert. Hierdoor vergroot de baas zijn kennis over het gedrag van zijn hond waarin beiden in allerhande dagelijkse situaties ook een groot voordeel van hebben.

Naast het voordeel dat er op een actieve manier aan de band wordt gewerkt en de baas leert zijn hond te begrijpen, biedt hersenwerk nog legio voordelen:

– geschikt voor honden van alle leeftijden;
– geeft drukke honden rust en voldoening;
– bevordert het zelf oplossend vermogen;
– zeer geschikt voor geblesseerde en revaliderende honden;
– angstige en onzekere honden worden minder angstig en zekerder.

Bij Hersenwerk voor honden wordt  gestart met een simpele puzzel die steeds moeilijker gemaakt kan worden. Tijdens het puzzelen is het de bedoeling dat de hond iets lekkers of een speeltje bemachtigt door bijvoorbeeld neus of poten te gebruiken. De manier waarop dit gedaan wordt, verschilt per hond. Zo zal de ene hond voldoende hebben aan een hele simpele puzzel en is voor een andere hond zelfs een extreem moeilijke puzzel bijna geen uitdaging.

Baas en hond; durven jullie de strijd aan?
De eerste workshop Hersenwerk voor honden wordt gegeven op zaterdag 26 april a.s. van 10.00 uur tot 12.30 uur aan de locatie Voorschoterweg te Leiden. Voor meer informatie en/of  inschrijven: www.dogstart.nl of 06 49108700.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×