'Terroristen' worden op de Beestenmarkt door militairen van het Nederlandse leger overmeesterd. (Foto's: J.P. Kranenburg).

Landmacht oefent op Beestenmarkt

De Koninklijke Landmacht bestaat 200 jaar. Daarom waren er vandaag in het hele land verschillende activiteiten. In Leiden werden spectaculaire oefeningen gehouden tussen het publiek dat voor een deel van niets wist. “Ik schrok me dood,” is een veelgemaakte opmerking via de sociale media vandaag. De oefeningen gingen namelijk wel gepaard met de nodige schietpartijen en ook losse flodders maken herrie.

jubileumlogoliggend.jpg

De Koninklijke Landmacht neemt tijdens het hele jubileumjaar deel aan verschillende activiteiten. Ook vinden werk en oefeningen van de landmacht plaats tussen het publiek. Met de landmachtdagen gaat de Koninklijke Landmacht het land in. Dus geen open dag op een kazerne, maar militairen in de Nederlandse straten.

Op onze Facebookpagina Sleutelstad112 staan nog meer spectaculaire foto’s van de oefeningen van de Landmacht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×