De nieuwe wethoudersploeg met van links naar rechts Roos van Gelderen (SP), Frank de Wit en Robert Strijk (D66), Marleen Damen (PvdA) en Paul Laudy (VVD).

Afscheid en benoeming wethouders in Leiden

Leiden heeft een nieuw college van Burgemeester en Wethouders. Gistermiddag nam eerst de gemeenteraad afscheid van de vertrekkende wethouders Jan-Jaap de Haan en Pieter van Woensel, vervolgens was het de beurt aan de rest van de stad. Dat tweede afscheid vond plaats in De Lakenhal waar een receptie voor de twee werd gehouden.

Audiofragment: Chris de Waard hield voor Sleutelstad FM een afscheidinterview met Jan-Jaap de Haan.

Audiofragment: Chris de Waard hield voor Sleutelstad FM een afscheidinterview met Pieter van Woensel.

Om 20.00 uur werden de politici weer in de Raadzaal verwacht. Daar werd het coalitieakkoord door alle negen fractievoorzitters geduid. Daarna was het tijd voor het benoemen van de nieuwe wethoudersploeg. Drie zittende wethouders, Roos van Gelderen, Robert Strijk en Frank de Wit, werden herbenoemd. De PvdA keert na vier jaar oppositie terug in het college met Marleen Damen als wethouder met de portefeuilles Werk en Inkomen en Financiƫn. Paul Laudy treedt namens de VVD toe tot het stadsbestuur. Hij volgt Pieter van Woensel op die op zoek mag naar een nieuwe baan.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×