De Breestraat gaat niet eind, maar al begin juni op de schop. Tussen 9 juni en 3 oktober worden onder meer alle bussen omgeleid. (Foto: Projectgroep Breestraat2022).

Breestraat eerder op de schop: groot onderhoud aan gas- en elektranet

De Breestraat wordt niet op 30, maar al op 9 juni opengegraven. De gemeente had gepland dat de straat vanaf eind juni opnieuw zou worden ingericht, maar nu blijkt dat Liander van plan is om de komende jaren groot onderhoud uit te voeren aan de gasleidingen onder de straat. De Breestraat zou dan opnieuw opengelegd moeten worden.

Om dat te voorkomen heeft de gemeente na spoedoverleg met Liander afgesproken dat de gasleidingen niet over een paar jaar maar nu al worden vervangen. De herinrichting van de Breestraat loopt op die manier geen vertraging op, maar de periode waarin de stad overlast ervaart, wordt nu wel met een week of vier verlengd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×