Het tijdelijk basketbalveld in Nieuw Leyden (Foto: Marije van den Berg).

CDA wil verbetering tijdelijk basketbalveld Nieuw Leyden

Het tijdelijke basketbalveld in Nieuw Leyden lijkt op een bouwplaats en wordt gebruikt als een parkeerplaats. Dat stelt het Leidse CDA in schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders (B&W). De gemeenteraadsfractie is geschokt over de slechte staat van het speelveld. 

Audiofragment: Moniek van Sandick over de verwaarloosde basketbalveldjes in Leiden Noord.

Raadsleden Moniek van Sandick en Klaas de Vries willen weten wanneer het tijdelijke veld wordt vervangen door een definitief basketbalveld en waar dat gaat komen. Bij het verdwijnen van het basketbalveld in Leiden Noord is de belofte gedaan dat er in Nieuw Leyden voor beide wijken een nieuw speelveld zou komen. Die belofte is nog niet nagekomen en het CDA is bang dat er straks helemaal geen basketbalveld komt en dat jongeren geen plek hebben om te spelen.

Het CDA ziet eventueel de mogelijkheid om het definitieve basketbalveld te combineren met het veld aan het Trekvaartplein dat volgens deze partij ook dringend toe is aan een opknapbeurt. Dan is er daar voor alle jongeren in de buurt een goede oplossing gevonden. De partij vindt dat Leiden als JOGG-gemeente (jongeren op gezond gewicht) een extra plicht heeft om te zorgen voor genoeg sport- en speelplekken in de stad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×