In 24 hofjes en een aantal extra plekken vinden komend weekeinde meer dan 200 optredens plaats tijdens de Leidse Hofjesconcerten. (Archieffoto: Emile van Aelst / www.leidseglibber.nl).

Pinkpop? Nee! Leidse hofjesconcerten!

Als het aan artistiek leider Michiel van Westering ligt, denkt heel Nederland voortaan met pinksteren aan de Leidse Hofjesconcerten in plaats van aan Pinkpop. Het gaat al de goede kant op, getuige het feit dat de gratis concerten in Leidse hofjes vorig jaar meer dan 10.000 bezoekers trokken.

Audiofragment: Michiel van Westering over de zesde editie van de Leidse Hofjesconcerten die dit weekeinde wordt gehouden.

Er is bij de hofjesconcerten voor elk wat wils. Om lijn in het overvolle programma te brengen – er zijn ruim 200 optredens – zijn er thematische routes uitgestippeld. Zo is er een klassieke route, een jazz route, een Spaanse route en een route langs volksmuziek. Ten slotte kunnen liefhebbers ook nog kiezen voor de ‘jong talent route’.

Naast concerten in 24 Leidse hofjes, zijn er dit jaar extra speellocaties toegevoegd. Het Gravensteen bij het Gerecht, Scheltema Leiden, de concertzaal van Emile van Leenen Piano’s aan de Lammermarkt, de Burcht en ARS Aemula Naturae.

Maandagmiddag sluit de LHC-organisatie de Signatures Cultuurweken af met evenement bij de Morspoort. Daar komt een podium met allerlei optredens. Die ‘afterparty’ begint al om 12.00 uur ’s middags en duurt tot 22.00 uur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×