KITLV in Jakarta (Foto: KITLV in Jakarta)

Leidse Universiteit krijgt bijzondere collectie van KITLV

De Leidse Universiteit krijgt per 1 juli een bijzondere collectie van het Koninklijk Instituut van Taal-, Land- en Volkenkunde (KITLV) overgedragen. Het KITLV gaat namelijk verder als onderzoeksinstituut van de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW).

De universiteit krijgt het beheer over de Indonesië- en Caribencollecties. Deze bestaat uit circa 1 miljoen – merendeels postkoloniale – boeken en bijzondere collecties, waaronder 150.000 gedigitaliseerde historische foto’s. Tevens bevat de collectie vele kaarten, prenten en unieke archieven uit Indonesië, Suriname en de Antillen. Hiermee wordt een unieke collectie gemakkelijker toegankelijk voor studenten en onderzoekers.

De Universiteit Leiden neemt op 1 juli 2014 ook de KITLV-vestiging in Jakarta over, waar op grote schaal papieren en digitale informatie over het moderne Indonesië wordt verzameld en ontsloten. KITLV-Jakarta verhuist deze zomer naar het Nederlandse ambassadeterrein in Jakarta. De vestiging gaat verder als onderzoeksinstituut van de KNAW en blijft deelnemen aan het vernieuwingsprogramma van de geesteswetenschappelijke instituten van de Akademie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×