Door de klap en een ongelukkige uitwijkmanoeuvre kwam een van de vrachtwagens op het treinspoor terecht. (Foto: Facebook).

A4 richting Amsterdam afgesloten: ook treinverkeer ligt stil

Door een ongeval waarbij twee vrachtwagens en een personenauto betrokken waren, is de A4 tussen Den Haag en Amsterdam deels afgesloten. Een van de vrachtwagens moest volgens de Verkeersinformatiedienst (VID) uitwijken en belandde via de vangrail op het spoor. De chauffeur raakte niet gewond. Wel ligt daardoor ook het treinverkeer rond Schiphol stil. 

De ANWB adviseert automobilisten om te rijden via Amstelveen over de A9 en dan de A2. Tussen Schiphol en Lelylaan en Schiphol en Amsterdam Zuid rijden geen treinen als gevolg van de vrachtwagen op het spoor.

De vrachtwagen moet met hijskranen van het spoor worden getakeld. Omdat daarvoor ook de bovenleiding moet worden verwijderd, gaat dat geruime tijd duren. Ook het spoor is ter plaatse door de klap beschadigd. Prorail verwacht dat het zeker tot 16.00 uur gaat duren voordat het treinverkeer op dat traject kan worden hervat.

Op de A4 bij Badhoevendorp ondervindt het verkeer richting Amsterdam veel hinder door het ongeluk. Rond 10.30 uur was de weg helemaal afgesloten voor het normale verkeer. Alleen de spitsstrook was open om takelwagens naar de plek van het ongeval te laten rijden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×