Eén van de onderzoekskaarten uit de Cultuurhistorische Atlas.

Atlas en website Erfgoed Leiden en Omstreken gelanceerd

Wethouder Robert Strijk heeft maandagavond als eerste de nieuwe website van Erfgoed Leiden en Omstreken bezocht. Deze werd samen met de Cultuurhistorische Atlas gelanceerd in de Meelfabriek. De lancering van de atlas en de vernieuwde website is één van de laatste stappen van het samenvoegen van de voormalige afdeling Monumenten & Archeologie en het voormalig Regionaal Archief Leiden. De nieuwe instelling streeft een nieuwe ICT-ontwikkeling na. Hierbij moet men denken aan het beschikbaar stellen van haar erfgoedcollectie via kaartbeelden en de mogelijkheid voor bezoekers om informatie toe te voegen.

De nieuwe Cultuurhistorische Atlas is al zo’n cartografische toegang tot alle informatie over erfgoed in de omgeving. Dankzij de atlas kan Leids erfgoed al in een vroeg stadium in bestemmingsplannen worden opgenomen en kunnen burgers en ontwikkelaars geïnspireerd raken door de geschiedenis. Aan de hand van informatie-, waarderings- en themakaarten kan men vanuit de “luie” stoel ieder historisch element in de omgeving vinden. Het project zal nooit helemaal af zijn, maar na meer dan drie jaar werk werd met trots door Erfgoed Leiden en Omstreken de Cultuurhistorische Atlas gepresenteerd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×