Thanksgiving Ceremony Pieterskerk.

Pieterskerk in BBC tv-programma Coast

Morgenavond om 20.00 uur (Nederlandse tijd) is de Pieterskerk te zien in het tv-programma Coast op BBC 2. Tijdens de jaarlijkse Thanksgiving Ceremony is er door de BBC gefilmd in de Pieterskerk. De documentaire Coast belicht de Nederlandse kant van de Pilgrim-geschiedenis. Voor veel Amerikanen is Leiden, en met name ook de Pieterskerk, onlosmakelijk verbonden met de Pilgrims.

De Pilgrims hebben een belangrijke rol hebben gespeeld in de begintijd van de kolonisatie van Noord-Amerika. De ceremonie is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt op iedere vierde donderdag van november, waarbij Amerikaanse expats uit heel Nederland samenkomen in de Pieterskerk om Thanksgiving te vieren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×