Bewoner overlijdt na gewelddadige overval in Rijnsburg

Een speciaal rechercheteam onderzoekt de overval op een woning aan het Goudenregenplantsoen in Rijnsburg, waarbij afgelopen nacht een dode is gevallen. Rond 02.30 uur drongen meerdere mannen de woning binnen. De bewoners lagen op dat moment te slapen. De overvallers mishandelden het echtpaar en doorzochten de woning. Vervolgens gingen ze er vandoor. Wat de buit is is nog niet bekend. Direct daarna werd de politie gebeld. 

Toen agenten kort daarna bij de woning aankwamen, bleek de man des huizes niet meer aanspreekbaar: er werd direct gestart met de reanimatie. Dit mocht niet meer baten. De 58-jarige Rijnsburger overleed ter plekke.

Onder leiding van een officier van justitie is een Team Grootschalige Opsporing gestart. ’s Nachts werd al uitgebreid technisch onderzoek in de woning verricht; dit wordt vandaag voortgezet. Tegelijkertijd doen de rechercheurs een groot buurtonderzoek. Ook wordt deze week sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer, om vast te stellen hoe hij precies om het leven is gekomen.

Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen of mensen die andere informatie hebben die mogelijk van belang is. Neem in dat geval contact op via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×