Mirthe en Xander mochten ook op reportage voor Sleutelstad 93.7 FM. Ze stapten onder andere op hun collega's van SBS6 af. Hart van Nederland maakte vandaag namelijk ook opnames. (Foto's/video: Chris de Waard).

Magisch Jeugddorp populairder dan ooit

Een jaar geleden zag het er naar uit dat het Magisch Jeugddorp zou ophouden te bestaan. De gemeente had de subsidie wegbezuinigd, kinderen konden ook best in de wijken spelen tijdens de vakantie. Daar waren de kinderen het zelf totaal niet mee eens. Ze maakten spandoeken, haalden handtekeningen op en lieten zo de politiek weten dat de bezuiniging ongedaan gemaakt moest worden. Dat lukte deels. De gemeenteraad stelde alsnog geld beschikbaar tot en met 2016. Wel minder dan voorheen, maar dat wordt opgevangen met het inzetten van meer vrijwilligers en het aantrekken van sponsoren.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/161982259″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Chris de Waard ging vanmiddag naar het Magisch Jeugddorp en maakte samen met enkele kinderen een reportage.

Misschien wel door alle commotie rond het mogelijk verdwijnen van Jeugddorp was er het afgelopen jaar meer aandacht dan ooit voor het vakantiedorp aan de Voorschoterweg, naast Zwembad de Vliet. Misschien dat er juist daardoor wel meer kinderen op Jeugddorp afkomen dan voorgaande jaren. Ook vandaag, tijdens de officiële opening door loco-burgemeester Strijk, waren er meer dan 200 deelnemertjes bezig met sporten, hutten bouwen en waterraketten afschieten.

Woensdagmiddag konden pers en andere geïnteresseerden een rondleiding krijgen op Jeugddorp. Daarna volgde de officiële opening.

Nog tot en met 15 augustus kunnen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar bij het Magisch Jeugddorp terecht. Jeugddorp is elke dag open van 9.00 uur tot 15.30 uur. Voor kinderen die niet gehaald en gebracht kunnen worden, rijden er gratis busjes naar alle wijken.

De kosten bedragen 6,50 euro voor een dagkaart en 27,00 euro voor een weekkaart. Met de VakantiePas die voor de vakantie is uitgedeeld op basisscholen in Leiden en omgeving geldt er een korting op bovenstaande tarieven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×