De gondel die glazenwassers gebruiken moest vanwege de harde wind binnengehaald worden. Een volgende keer regelt Level dat vast voordat de wind opsteekt. (Afbeelding uit filmpje LUMC-medewerker).

Ruit sneuvelt bij binnenhalen 'gevel-gondel' Level

De man die maandagmiddag door de harde wind in zijn liftbakje werd rondgezwaaid langs de gevel van het gebouw Level bij Leiden Centraal is geen glazenwasser. Dat zegt het glazenwassersbedrijf dat verantwoordelijk is voor het gebouw. “Wij waren vorige week al klaar met het wassen van de ruiten”, zegt glazenwasser Hans Tegelaar tegen Omroep West. Volgens Tegelaar zou een glazenwasser nooit met windkracht zes in zo’n bak klimmen: “Sterker nog, mijn jongens mógen niet eens naar boven als het zo hard waait.”

Green Real Estate, de eigenaar van het pand bevestigt dat het niet om een glazenwaser ging. “Het ging juist om een man die opdracht had om de gondel vanwege de harde wind binnen te halen”, aldus een woordvoerder tegen de regionale omroep. Bij dat binnenhalen kreeg de wind vat op het bakje dat daardoor vervaarlijk heen en weer zwiepte. Daarbij sneuvelde een ruit. Een medewerker van het LUMC zag het gebeuren en filmde het hachelijke gevel-avontuur van de man.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×