Zo'n 200 culturele instellingen presenteren zich tot en met zondag op de Uitmarkt. Daaronder ook alle Leidse musea. (Foto: PR).

Leidse musea presenteren zich op Amsterdamse Uitmarkt

Tot en met zondag presenteren de Leidse musea zich op de 37e Uitmarkt in Amsterdam. De start van het culturele seizoen is ook voor Leiden de gelegenheid bij uitstek om zich te presenteren aan cultuurminnend Nederland. In de Bankgiro Loterij Museumgalerij presenteren de Leidse musea zich in een de ‘museumstraat’ met Museum De Lakenhal, Museum Boerhaave. Rijksmuseum Oudheden, Rijksmuseum Volkenkunde, SieboldHuis, Naturalis, Hortus Botanicus en Corpus: Reis door de mens. De musea werken in Amsterdam samen met Leiden Marketing.

De Uitmarkt is het komende weekeinde te bezoeken op het Museumplein en het Leidseplein in Amsterdam. Het programma van de Uitmarkt biedt een dwarsdoorsnede van de podiumkunsten, maar ook disciplines als literatuur, museale kunsten, film en nieuwe media komen aan bod. Met bijna 500.000 bezoekers, 2000 artiesten en bijna 30 podia is de Uitmarkt uitgegroeid tot het grootste en bekendste culturele festival van Nederland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×