Kinderen vermaakten zich prima in het 'Waterland' van Museum Boerhaave (foto: Museum Boerhaave)

Waterpret in Museum Boerhaave zorgt voor drukste zomer ooit

Museum Boerhaave heeft met 16.300 bezoekers haar drukste zomer ooit beleefd. Dat waren 70% meer bezoekers dan vorig jaar zomer. Onder het publiek van het Rijksmuseum van de Natuurwetenschappen en de Geneeskunde waren voornamelijk gezinnen met kinderen.

Een groot deel van dit succes is de dit voorjaar geopende waterspeeltuin ‘Waterland’, in de binnentuin van het museum. In de speeltuin kunnen kinderen op een educatieve manier met water spelen. Zo kunnen ze water omhoog pompen met de schroef van Archimedes, sluizen bedienen en boten laden en lossen.

Er was ook veel belangstelling voor de kinderworkshops, Schateiland Boerhaave, de tentoonstelling over Philips Research en de familietentoonstelling Circus Boerhaave. De introductiefilm in het vernieuwde Anatomisch Theater blijkt ook goed in de smaak te vallen. “Door deze combinatie zijn we iedere dag een aantrekkelijk museum voor onze bezoekers. Als het pijpenstelen regent én als de mussen van het dak vallen”, zegt directeur Dirk van Delft.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×