Polderloop Stevenshof hoopt dit jaar honderd deelnemers te trekken

De polderloop in de wijk Stevenshof hoopt dit jaar op ongeveer honderd deelnemers, dat liet Theo den Dekker gisteren weten in het programma Nieuws071. Gewoonlijk trekt de polderloop zo’n zeventig deelnemers, “de honderd wordt krap aan, dat wordt doorbikkelen”, aldus Den Dekker. De polderloop vindt plaats op zondag 21 september.

Meer dan andere jaren probeert de organisatie scholen bij de polderloop te betrekken. Dit jaar heeft de organisatie contact gezocht met de combinatiefunctionaris, dat is een contactpersoon die sportevenementen verzorgt voor alle scholen binnen de regio. “Dat is voor ons makkelijker, daarom gaan we nu ook voor die honderd deelnemers”, vertelt Den Dekker hoopvol.

De deelnemers lopen niet voor niets, “het is een competitie, voor de serieuze hardlopers is het zeker leuk om mee te doen, zij kunnen een beker winnen”, stelt de organisator. Op Facebook zullen binnenkort de routes van de polderloop geplaatst worden, “voor de serieuze runners die alvast willen oefenen is dat mogelijk”.

Wat de polderloop in Stevenshof onderscheidt van andere hardloopwedstrijden is volgens Theo den Dekker dat het een waar familie-evenement is. “Bij ons kunnen kinderen vanaf één jaar al hand in hand met hun vader of moeder een rondje om het park rennen”, aldus Den Dekker.

De dag zal bestaan uit 4 rondes. Eerst is er een ‘family-run’ van 1 kilometer voor kinderen van 1 tot en met 6 gevolgd door nog een ronde van 1 of 2 kilometer voor de leeftijden 7 tot en met 13. Daarna zijn de volwassenen aan de beurt met de polderloop van 5 of 10 kilometer. Inschrijven kan bij de Bruna in Winkelcentrum Stevensbloem en bij SportCity Leiden aan de Anthony Fokkerweg.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×