Afgelopen donderdag kon iedereen zijn of haar fiets laten graveren. 's Ochtends bij Leiden Centraal, in de middag bij Leiden Lammenschans. (Archieffoto: Chris de Waard).

Extra aandacht fietsdiefstal tijdens Fietspreventieweek

Uit politiecijfers blijkt dat vooral in de maanden september en oktober verhoudingsgewijs veel fietsen worden gestolen. Om die reden vroegen Politie Eenheid Den Haag en partners vorige week extra aandacht voor fietsdiefstal. Afgelopen donderdag was het fietspromotieteam van het Centrumfietsdiefstal en het graveerteam van Fietsdepot Haaglanden actief in Leiden.

In de ochtend werd het Centraal Station aangedaan waar 91 fietsen werden gecontroleerd, 59 daarvan werden gegraveerd met een uniek framenummer. 1 fiets bleek gestolen te zijn, deze was aangekocht bij een handelaar in 2e hands fietsen. Deze fiets is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

’s Middags werd de controle uitgevoerd bij Station Lammenschans. 81 fietsen werden gecontroleerd en hier werden 47 fietsen gegraveerd met een uniek framenummer. Tijdens de controle is ook de fietsenstalling doorgelopen, daar werden 7 gestolen fietsen werden aangetroffen. Deze zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het bureau aan de Langegracht

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×