Vandaag hebben Syntrus Achmea en Van Wijnen een akkoord op hoofdlijnen gesloten voor de ontwikkeling van het Rijnsburgerblok bij het centraal station. (Afbeelding: maquette Rijnsburgerblok).

Nieuwe ontwikkelaars voor Rijnsburgerblok

Syntrus Achmea heeft in Van Wijnen een nieuwe partner gevonden voor de realisatie van het zogenaamde Rijnsburgerblok. Dat is de nieuwbouwlocatie tegenover de ingang van station Leiden Centraal. Eerder zou Syntrus Achmea het bouwblok ontwikkelen samen met OVG, maar kort na de gemeenteraadsverkiezingen werd duidelijk dat die twee partijen niet meer met elkaar verder wilden.

Hoewel VVD-wethouder Laudy vertrouwen bleef houden in een goede afloop, brak daarmee wel een onzekere periode aan voor die eerste fase van de stationsplannen. Laudy hoopte dat zich snel een nieuwe ontwikkelaar zou melden en dat is nu dus gebeurd. Bij de breuk tussen OVG en Syntrus Achmea gaven allebei die partijen al aan nog steeds brood in de plannen te zien, alleen niet meer met elkaar. Syntrus Achmea heeft nu dus een nieuwe partner aan zich gebonden.

Van Wijnen Projectontwikkeling West krijgt van de gemeente Leiden het exclusieve recht om het bouwplan van Neutelings Riedijk architecten verder uit te werken. Syntrus Achmea Real Estate & Finance blijft de beoogd belegger van de woningen in het bouwplan. Tegelijk met het uitwerken van het bouwplan wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Volgens planning wordt eind 2014 het ontwerpbestemmingsplan vrijgegeven voor inspraak en zal Van Wijnen een aanvraag voor een omgevingsvergunning indienen. De start bouw staat gepland voor begin 2016.

Het Rijnsburgerblok bestaat straks uit een onderbouw met commerciële ruimten, kantoren en een parkeergarage. Daaronder komt een openbare fietsenstalling met circa 5.000 plaatsen. Bovenop de onderbouw komen twee woontorens en een kantoortoren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×