Kunstwerk voor universiteitsbibliotheek

L.S.V. Minerva vierde afgelopen zomer haar 200ste verjaardag. De vereniging vroeg aan Yasser Ballemans om ter ere hiervan een kunstwerk te laten maken voor de Universiteit Leiden.

Kijk op de wetenschap
Het kunstwerk symboliseert de 19 Nobelprijs laureaten van de Universiteit Leiden en hangt boven de Huijgenszaal in de Universiteitsbibliotheek. Volgens de kunstenaar Yasser Ballemans symboliseert iedere koker van het kunstwerk een andere kijk op de wetenschap.

Onthulling
Carel Stolker, Rector Magnificus en voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit Leiden zal het kunstwerk onthullen op 20 september om 17:30. De bijeenkomst vindt plaats in de Universiteitsbibliotheek aan de Witte Singel.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×