Loos alarm in de Franchimentlaan waar ongeruste buren de hulpdiensten waarschuwden toen de buren ondanks een loeiend rookalarm niet opendeden. (Foto: Wilco Devilee).

Paniek om rookmelder blijkt overbodig

Een loeiende rookmelder bij de buren die bovendien niet opendoen ondanks herhaald aanbellen. Die situatie deed zich zaterdagmorgen voor in de Franchimontlaan in Leiden. De ongeruste buren belden vervolgens de politie die samen met de brandweer ter plaatse kwam. 

Ook toen deed er nog steeds niemand open en omdat gevreest werd dat de bewoners mogelijk onwel waren geworden, werd een ladderwagen van de brandweer ingezet. Via een openstaand dakraam gingen de brandweerlieden de woning binnen. Al snel bleek dat er niemand thuis was. Tot grote opluchting van de ongeruste buren.

De brandweer heeft het alarm van de rookmelder het zwijgen opgelegd. Waardoor de rookmelder was afgegaan is niet bekend.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×